Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Fogadalmi szentmisével indult a fehérvári ünnepségsorozat Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsanna   
2011. augusztus 15.

ImageAugusztus 14-e és 20-a között ünnepi időszakot él Székesfehérvár. A Székesegyházban vasárnap este tartott fogadalmi szentmisével megkezdődött a Királyi Napok idei rendezvénysorozata. A város és a megye vezetőinek jelenlétében celebrált országfelajánló misét Spányi Antal megyéspüspök. A hagyományok szerint ezzel erősítik meg évről-évre Szent István 1038-ban tett fogadalmát, amikor Szűz Mária kegyeibe és oltalmába ajánlotta Magyarországot.

Tovább...
 
A munkaadókkal egyeztettnek a Munka Törvénykönyve tervezetéről Nyomtatás E-mail
Írta: Nemzetgazdasági Minisztérium   
2011. augusztus 15.

ImageA Nemzetgazdasági Minisztérium szakértői néhány nappal ezelőtt azokkal a munkaadói szervezetekkel folytattak szakmai egyeztetést, akik a konzultáció első szakaszában érdemi írásbeli észrevételt tettek a Munka Törvénykönyve konzultációs tervezetéhez. A személyes egyeztetés során nyilvánvalóvá vált, hogy a munkaadók üdvözlik, és jó iránynak tartják a Munka Törvénykönyv tervezett változtatásait.

Tovább...
 
Ismét kétharmadot szerezhetne a Fidesz-KDNP Nyomtatás E-mail
Írta: MNO   
2011. augusztus 12.

ImageA Lehet Más a Politika javaslata egy esetleges LMP-MSZP-Jobbik furcsa koalícióra hozzájárulhatott ahhoz, hogy az elmúlt hónapban az összes megkérdezett körében hétről három százalékra, a választási részvételét biztosra ígérő aktív szavazók körében pedig tizenegyről hét százalékra csökkent a párt népszerűsége. – derült ki a Nézőpont Intézet 2011. augusztus 1-4. között, a Heti Válasz számára készült közvélemény-kutatásából. Az intézet szerint a kormánypártok támogatottsága 40 százalék, míg az MSZP és a Jobbik a magyarok 11-11 százalékon áll.

Tovább...
 
Csökkennek a várólisták Nyomtatás E-mail
Írta: NEFMI Egészségügyért Felelős Államtitkárság   
2011. augusztus 12.

ImageAlább olvasható a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Egészségügyért Felelős Államtitkárság és az Országos Egészségbiztosítási Pénztár közös közleménye a 2011. évi egyszerűsített eljárásban befogadott többletkapacitásokról.

Tovább...
 
Igazi párbeszéd a fehérvári fiatalokkal Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2011. augusztus 11.

ImageA fiatalokkal kialakított párbeszéd megújításán dolgozik Székesfehérvár Önkormányzata. Ezt a törekvést segíti az a félmillió forint is, amit a Nemzeti Erőforrás Minisztérium pályázatán nyert el a város. A Székesfehérvár Családjaiért Ifjúságvédelmi Program elsődleges célja egy ifjúsági párbeszédrendszer kialakítása és működtetése. A most induló sorozatról sajtótájékoztatón számolt be Róth Péter alpolgármester, Mészáros Attila ifjúsági tanácsnok és Domokos Tamás, az Echo Network módszertani igazgatója.

Tovább...
 
Permetezik a gesztenyefákat Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2011. augusztus 11.

ImageNövényvédelmi munkákat végeznek jövő hétfőtől Székesfehérváron. A gesztenyefák permetezésére használt szerek a méhekre nem, a vizekre viszonyt kifejezetten veszélyesek.

Tovább...
 
Új helyen a Széna mami bébi ringatója a Királyi napokon Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. augusztus 11.

ImageA SZÉNA Egyesület "Széna Mami sátra" immár negyedik éve folyamatos résztvevője a Királyi napok rendezvénysorozatnak, illetve más városi nagy rendezvényeknek is. A SZÉNA kisgyermekes családoknak nyújtott szolgáltatása lehetővé teszi, hogy a pici babákkal érkező szülők nyugodt körülmények között megetethessék, megszoptathassák, tisztába tehessék kisbabájukat a városi forgatagban. Az idei évben azonban nem a megszokott sátrat kell keresniük a kicsikkel érkezőknek, hiszen ez alkalommal a Hiemer-ház emeletén lesz elérhető a szolgáltatás.

Tovább...
 
Együtt az ország - újítás és hagyományteremtés Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2011. augusztus 11.

ImageAugusztus 20-án, szombaton légibemutatóval veszi kezdetét az ünnepi parádé. Többek közt erről számolt be Kovács Zoltán szerdai sajtótájékoztatóján. A kormányzati kommunikációért felelős államtitkár tájékoztatást adott arról is, hogy idén is megnyílik a Magyar Ízek Sétánya a Budai rakparton, ahol a látogatók a hazai finomságok ízlelése mellett a moldvai csángó gyermekeket is támogathatják. A sajtótájékoztatón bemutatták az Ország Tortáját, amelyet idén, immáron negyedjére, a Zila Kávéház csapata készített el.

Tovább...
 
A sérült gyerekek esélyegyenlőségéért fut Székesfehérvárról Debrecenbe Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2011. augusztus 11.

ImageLajkó Csaba székesfehérvári ultrafutó társaival együtt a tavalyi ónodi és kolontári jótékonysági futás után idén az Angyalszív Alapítvány legfőbb céljáért, a fogyatékos gyermekek esélyegyenlőségéért futnak és kerékpároznak Székesfehérvárról Debrecenbe augusztus 25 és 28 között. A futás során arra szeretnénk felhívni a társadalom figyelmét, hogy a sérült gyermekek esélyegyenlősége még mindig utópia.

Tovább...
 
A vizsgált szezonális vendéglátóhelyek túlnyomó többsége szabályosan működik Nyomtatás E-mail
Írta: Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája   
2011. augusztus 11.

ImageA Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal által elrendelt és a megyei Kormányhivatal Élelmiszer-biztonsági és Állategészségügyi, valamint Növény- és Talajvédelmi Igazgatóság által elvégzett nyári akcióján 1121 ellenőrzéssel 1109 szezonális vendéglátó létesítményt vizsgált július 4-e és 31-e között.

Tovább...
 
Balog Zoltán: a kormány eltökélt a romakérdésben Nyomtatás E-mail
Írta: MTI   
2011. augusztus 10.

ImageBalog Zoltán szerint a romakérdés megoldása nem csak "emberbaráti ügy", hanem gazdasági szükségszerűség is. Bár a kitűzött célokat nagyon merész számoknak nevezte a társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár, de mint mondta: ezek arról árulkodnak, hogy a kormány mennyire eltökélt.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1551 1552 1553 1554 1555 1556 1557 1558 1559 1560 Következő > Utolsó >>

Eredmények 17051 - 17061 / 20492